Sve što trebate znati o drugoj vrsti najboljeg seksa. :)
Svako ima pitanja u vezi blow job-a, pa smo se konsultovali sa Benjamin Brucker-om, profesor asistent na urologiji na New York univerzitetu (NYU Langone Medical Center) da bi nam pomogao da razriješimo najveće mitove kad je u pitanju blow job.
Mit: Nekada je previše pljuvačke
Istina: Svaki muškarac voli određenu količinu tečnosti na svom penisu, ali ako imate osjećaj da balavite previše, opće nema potrebe da brinete. To je zapravo dio koji čini da blow job toliko dobar. Tako da, ako imate puno pljuvačke, nemojte se brinuti. Samo se opustite i prepustite. Jedina stvar koju možete pogrešno učinit tijekom blow job-a je da prestanete i krenete da se izvinjavate zbog pljuvačke.
Mit: Moraš cijeli penis staviti u usta
Istina: Svaki muškarac to voli drugačije, ali staviti njegov penis duboko u grlo nije jedini način da mu priuštiš orgazam. Najosjetljiviji dio penisa je glavić, i to taj dio oko kožice, samim tim najvažnije je taj dio stimulirati ustima i jezikom. Možeš cijelom rukom obaviti penis ili samo oko njega staviti par prstiju, i na taj način odrediti sama koliki dio penisa ćeš stavit u usta i onda spuštaj i podiži taj dio rukom kako to radiš i ustima i radi to kao da ližeš najbolji sladoled ikada.
Mit: Ne možeš dobiti polne bolesti tijekom blow job-a
Istina: “Mnoge polne bolesti koje se mogu prenijeti tijekom vaginalnog i analnog odnosa se mogu također prenijeti tijekom oralnog odnosa.”, kaže Dr. Brucker. “Nije važno što radiš sa nečijim genitalijama, nešto se može prenijeti.” Iako par faktora utiče na to koje bolesti se mogu prenijeti i kako, Dr. Brucker preporučuje da se sve seksualne aktivnosti rade oprezno i da se brine o sigurnosti zdravlja – što podrazumijeva upotrebu kondoma. Zato i postoje kondomi sa raznim ukusima.
Mit: Pljunuti je sigurnije od gutanja
Istina: U zavisnosti od toga koja bolest je u pitanju, ispljunuti spermu nego progutati je možda smanjuje šanse za prijenos infekcije ali to nije sigurno. “Ukoliko ste oprali zube prije oralnog seksa, i ako postoji i mala posekotina, postoji mogućnost prijenosa tekućine kroz kožu ili nabore u ustima, kaže Dr. Brucker. “Tako da, ako spermu niste progutali, postoji šansa prijenosa bolesti.”
Mit: Radi se o njegovom penisu, ne o njegovim testisima.
Istina: Po nekim standardnim razmišljanjima, nije potrebno stimulirati njegove testise kako bi izazvali orgazam kao što nije potrebno stimulirati Vaše grudi tijekom seska radi postizanja orgazma. Jednostavno molim Vas, shvaćate li da nikako ne smijete zaboraviti na njegova jaja, nemojte ih zapostavljati. Sisajte ih, ližite ih, masirajte ih, samo ih nemojte pritiskati ili povrijediti na neki način.
Mit: Svi muškarci Vam žele svšiti u usta.
Istina: Vaš partner Vas treba na vrijeme upozoriti kad je orgazam blizu, ali i dalje ste obavili uspješan blow job i ako partner svši u Vaše ruke, na grudi ili bilo gdje van usta. Ima toliko puno mjesta gdje može da svrši i da u tome uživa. Sve je dozvoljeno.
Mit: Povrijedit ćeš njegov penis.
Istina: Svi smo slušali o tome kako blow job može poći naopako zbog proteze, i druhig stvari, čak i zbog toga što netko ne zna pravilno usmjeriti svoje zube. Realno, nećeš smjestiti svog partnera u bolnicu zbog neiskustva. “Penis je organ, i ima kožu, možeš kožu malo povrijediti, ali obično to nije ništa što može izazvati veći problem.” kaže Dr. Brucker. “Može se zbiti neka povreda, ali ne nailazimo na puno toga u urgentnom centru. Naravno, kao i bilo što drugo, može izazvati neku iritaciju kože ali to i nije neki problem.”
Mit: HPV se ne može prenijeti oralno.
Istina: Ovo pitanje i dalje spada pod ona pitanja koja supod debatom, ali može se zakačiti HPV i dobiti u grlu i ustima, što može izazvati kancer grla. Dr. Brucker kaže da još uvijek nije potpuno dokazano istraživanje da li se HPV zapravo prenosi sa genitalija na usta putem oralnog seska, ali je najbolje praktikovati siguran oralni seks kako bi se smanjio rizik od HPV infekcije.
Mit: Moraš mu davati blow job dok imaš menstrualni ciklus
Istina: Nikad nemoj raditi ništa što ne želiš. Također, možeš imati vaginalni seks tijekom ciklusa ako ti i tvoj partner to želite. Neki muškarci to čak i preferiraju zbog povećanje lubrikacije. Ali ukoliko on to ne želi da radi, a ti nećeš da mu daš blow job, apsolutno ni ne moraš. Ima puno drugih alternativnih seksualnih aktivnosti pored usta i vagine, (analni seks i dodirivanje rukom).

Sve što trebate znati o drugoj vrsti najboljeg seksa. :) Svako ima pitanja u vezi blow job-a, pa smo se konsultovali sa Benjamin Brucker-om, profesor asistent na urologiji na New York univerzitetu (NYU Langone Medical Center) da bi nam pomogao da razriješimo najveće mitove kad je u pitanju blow job.

BDSM vodič za početnike

Kategorija: Intimno| Zabava

22 Tra 2015


Dakle isčitali ste u dahu sve tri knjige „Pedeset  Nijansi Sive“ i sada mislite da ste zainteresirani za BDSM vezu? Prijе nego što izađete napolje i nađete svog Kristijan Grej-a, bacite oko na ove savjete da osigurate svoju bezbjednost.

Obavite svoje istraživanje
Najpre, važno je da znate u što se točno upuštate i što je to što želite od Vašeg BDSM odnosa. Upravo zato sertifikovani seksolog i seksualni edukator Dr. Justine Shuey preporučuje upoznavanje Vaših sopstvenih želja i istraživanje da biste definirali što Vas pali, što Vas ne pali a što za Vas predstavlja nedozvoljeno prelaženje granice. „Samosvijest je ključ zato što uvijek treba da znate što volite a što ne volite, da biste bili u mogućnosti da komunicirate efektivno sa Vašim partnerom“, ona objašnjava. „ Ako Vam se učini kompliciranim nešto što pokušavate da učinite ili zahtjeva određeni nivo znanja (npr. vezivanje konopcem), imate puno dobrih knjiga u vezi sa BDSM tehnikom, uključujući članke i tutorijale na internetu, koje možete da provjerite.  Čak možda možete i da pohađate časove u Vašem mjestu.

Nađite partnera kome možete da vjerujete
Kada je u pitanju BDSM odnos, od neopisive važnosti je ne samo da nađete partnera kome možete da vjerujete, već nekoga ko će da poštuje Vaše granice i da istražuje sa Vama, kaže Dr. Shuey. „ Otvoreno pričajte sa Vašim partnerom o Vašim limitima i granicama, kao i o Vašim potrebama, željama i fantazijama“. Ako se on u to ne uklapa onda on nije za Vas.

Napravite „Da, Ne, Možda“ listu
Gaćice sa lisicama
Da biste utvrdili da se Vi i Vaš partner u potpunosti slažete, Dr. Shuey savjetuje da sjednete zajedno i napravite listu svih stvari koje biste eventualno mogli da probate u seksu. “Uključujući stvari koje biste mogli da radite, ne biste nikada uradili i stvari koje biste voljeli da probate. Ako želite da preskočite ovaj korak možete da pronađete ovu listu na internetu”, ona ukazuje. “Dalje, Vi i Vaš partner treba da prođete kroz listu i da čekirate sa “da” ako je to nešto što biste željeli da probate, “ne” ako to prelazi granice i ne interesira Vas, ili “možda” ako zapravo niste sigurni ili biste bili voljni da to probate pod određenim okolnostima. Jednom kada napravite listu probajte do dvije stvari odjednom najviše da se ne bi preopteretili”, ona upozorava. Ovo je sjajan način da istražujete Vaše granice, da ne spominjemo stvari koje  Vam možda ne bi pale na pamet da ih ikada uradite.

Upoznajte ostale nastrane ljude
Kako? Logirajte se na Fetlife.com, društvenu mrežu za nastrane ljude. “Fetlife sadrži edukaciona i društvena dešavanja na njihovom sajtu”, navodi Dr.Shuey. “ Možda naiđete na neka lokalna udruženja (ili ‘munch’  grupe) u vašem kraju. ‘Munch’ grupa predstavlja okupljanje nastranih ljudi.  Često se druže uz hranu u restoranu ili na drugom mjestu gdje članovi grupe donose hranu po dogovoru. Ponekad postoje i edukacije”, ona kaže. Nevezano za to, to je i dalje divan način da se povežete sa ostalim nastranim ljudima.

Ako se ona ne spušta dolje, krivica može biti Vaša
Ne možete da razbijete njenu averziju prema oralnom seksu? Dok neke žene nisu zainteresovane za fellatio, Vaš partner može biti za to – ali vi možete ubiti njenu želju da se spusti dole. Nabrojat ćemo pet stvari kojima možete odbiti ženu kad je u pitanju oralni seks.
 1. Postaješ navalentan. „ Kada muškarac gura dolje partnerkinu glavu tijekom oralnog seksa, to je jedna od glavnih žalbi koje čujem od žena,“ kaže Ava Cadell, doktor za seksualnost i autor “NeuroLoveology”. Uprkos onome što gledate u pornićima, dosta žena ne smatra da je u redu kad Vi sa njenom glavom postupate kao sa fudbalskom loptom i smatra da su ti pokreti veštački. Umjesto toga, “Dajte joj komplimente kako dobro pruža oralni seks i kako ljepo izgleda dok to radi,” Cadell savjetuje.
 2. Niste je obavijestili. Ne uživaju baš sve žene u neočekivanom lansiranju iznenađenja u njihovo grlo. „Kulturno je pitati damu da li uživa u gutanju i dati joj neki znak upozorenja pre ejakulacije“, kaže Cadell. Ako Vaša partnerka nije zainteresirana za gutanje Vaše tečnosti, pitajte je da li joj možete svršiti negdje po tijelu, Cadell savjetuje. (Ponavljam: po tijelu, ne po licu).“Ne pretpostavljajte da voli što god Vi volite da radite sa svojom sijemenom tečnošću“, Cadell dodaje.
 3. Ne uzvraćaš istom mijerom. Mnogo muškaraca misli da ima prava na oralni seks ali da nisu pod obavezom da vrate uslugu. Greška, kaže Cadell. Ako se ne spuštate dolje često, ne očekujte to ni od druge strane, ona kaže.
 4. Zapostavljate pravilnu higijenu tijela. Stidne dlake zadržavaju neprijatan miris, Cadell kaže. Furajući taj fazon nije baš toliko atraktivno niti za muškarca niti za ženu. (Pogledajte porno filmove iz 1970-ih na primjer).“ Malo skraćivanja ili čak totalno brijanja omogućiti će lakši prilaz i miris će biti privlačniji,” objašnjava Cadell.
 5. Veoma ste spori. Ukoliko je potrebno 10 minuta ili više da doživite orgazam putem oralnog seksa, Vaš partner se može distancirati od tog maratonskog felacija. Više predigre prije samog čina može pomoći da svršite brže. Ili, ako je ona dolje već neko vrijeme, dajte joj pauzu tako što ćete masturbirati ili joj dajte prijedlog da masturbira dok Vi gledate, Cadell sugerira.

Zašto je lagani sex predivan

Želiš dulje izdržati tijekom seksa, želiš imati nevjerojatne orgazme, i biti bolji ljubavnik? Namjesti se, čitaj i uživaj.

Ne moramo te podsjećati  koliko je toplo napolju. Toliko je vruće da ćete poželjeti da skinete svu odjeću sa sebe. Iako to možda djeluje kao savršena formula za vruć seks, istina je da visoke temperature, umjesto toga Vaše tijelo preznoje i iscrpe.

Rješenje: Radite polako. Ako usporite tempo, Vaš seksualni život vodit će ka vrhuncu.

Za početak, dulje ćete izdržati.

Što također znači da ćete svom partneru dati vremena da Vas sustigne. „ Istraživanje ukazuje, da u prosjeku, muskarci  orgazam mogu doživjeti tijekom seksualne interakcije tijekom 2 minuta aktivne penetracije“, kaže seksualni terapeut  Joel Block, Ph.D, dok žene sa druge strane, u prosjeku trebaju 14 minuta. „ Uradite matematiku,“ Block kaže. „ Ovdje postoji problem od 12 minuta“.

Kada usporite tempo, ne dajete samo njoj veće šanse da doživi orgazam, već također, veće su šanse da doživite orgazam u isto vrijeme. Istraživanje ukazuje da suzdržavanje od orgazma – praksa zvana „biti na ivici“ – može uvećati njegov intenzitet kada se konačno dogodi, čineći da seks bude još bolji.

Seks će biti još intimniji.

„Lagan seks šalje poruku koja je suprotna  od bim,bam, hvala prijatno doviđenja!“, kaže Block. „ Na taj način joj stavljate do znanja da joj poklanjate svoje vrijeme i  pokazujete da Vam je stalo do toga da ona uživa“.

U osnovi, kada usporite tijekom seksa to može promijeniti Vašu rutinu, koja se bazira isključivo na Vašem zadovoljstvu, u seks  gdje je sva pažnja usmjerena ka njoj – čak iako je seks i dalje uobičajen. Možeš biti romantičan i uspješan ljubavnik jednostavnim usporavanjem tempa.

Kako ćete to raditi?

„Znate gospodine Kegels?“ pita Block. Slično je kad žena „skuplja mišiće“. Kada muškaraci stegnu svoj mišić tijkom seksualnog odnosa,  oni uspore svoj orgazam malo, dopuštajući im da izdrže još malo duže“. Probajte da izdržite 2 do 3 sekunde, opustite se malo a zatim opet nastavite.

Činjenica ili Mit: Vjenčani parovi imaju od 25% do 300% VIŠE seksa nego njihove slobodne kolege, ovisno o starosnoj dobi.
Vjerovali ili ne – to je činjenica! Unatoč popularnom uvjerenju, vjenčani parovi u biti imaju puno seksa. Stoga, zašto se vjenčani parovi trude pospješiti njihov seksualni život? Zato što je u pitanju kvalitet a ne kvantitet. Vjenčani parovi često imaju manje zadovaljavajući seks u odnosu na njihove slobodne kolege zato što stvari jednostavno postanu dosadne. Evo kako možete poboljšati seks u Vašem braku!
Nađite vremena za divan seks. Naravno, mislite kako ste čuli ovo prije. Vjerojatno mislite, “Nema nikakve šanse!” Ali sa svakodnevnim obavezama sa kojima se sučeljavate, kao što su posao ili djeca, seks sa našim bračnim partnerom često stavljamo u zadnji plan. Pa, morat ćete naći vrijeme za seks ukoliko želite bolji, zadovaljavajući seksualni život. Ali ne na brzinu – velike su šanse da to već radite. Nađite vrijeme za dobar seks.
Riješite vaše konflikte. Svaki vjenčani par ima svađe. Međutim, iako se Vi i Vaš partner svađate izvan spavaće sobe, osjećanje bijesa, povrijeđenosti i frustracije, često prenosite u spavaću sobu. Ta osjećanja mogu da utiču na Vaš seksualni život na brojne značajne načine. Partneri koji imaju regularne konflikte među sobom, ne osjećaju emotivnu bliskost prema svom partneru, što otežava potpuno prepuštanje divnom seksu. Riješavanje Vaših svađa prije nego što postanete zauzeti drugim stvarima, može Vam pomoći da se emotivno i fizički otvorite prema Vašem partneru, i to često rezultira nevjerojatnim seksom.
Vježbajte zajedno. Vježbanje pojačava libido, a vježbanje zajedno? Još bolje. Ne samo što na taj način provodite više vremena sa Vašim partnerom, što u početku niste radili, već takođe imate priliku da svog partnera gledate vrelog i znojavog….pa, shvatate što želimo reći. Kao dodatak ovoj seksi, slatkoj zabavi, redovitim vježbanjem (zdravom ishranom, nutricionističkom dijetom) bit ćete zgodni i atraktivni Vašem partneru.
Flertujte jedno sa drugim. Sjećate li se kada ste Vi i Vaš partner počeli da se zabavljate? Tada je bilo puno flerta, i niti Vi niti Vaš partner niste bili sigurni što će se sljedeće dogoditi. Taj zabavan i uzbudljiv osjećaj, kad ne znate koji je partnerov sljedeći potez, često bude izgubljen kada ste u braku, uglavnom zato što znate što će se sljedeće dogoditi. Vi možete da unapredite Vaš seksualni život tako što ćete unijeti dosta flerta, tog zabavnog osjećaja u Vašu vezu. Idite u bar sa svojim partnerom i razmijenite duhovite riječi i vidjet ćete gdje to vodi.
Budite apsolutno spontani. Iz nekog razloga flertovanje može često poboljšati kvalitet seksa u braku, kao i zdrava doza spontanosti. Umjesto što ćete otići doma nakon vječeri koju ste proveli van, samo nastavite da vozite i vidjet ćete gdje vas to vodi. Iznenadite Vašeg partnera tako što ćete unajmiti seksi hotelsku sobu tijekom vikenda, ili odjenite nov  par seksi donjeg veša. Ako inače nosite bokserice ili gaćice, probajte odjenuti tanki bikini ili tange. Nije toliko bitno što radite, samo nastojite biti kreativni, i izađite iz prosječnih okvira. Iznenadite Vašeg partnera sa nečim totalno neočekivanim, iako je to samo sitnica.

Predstavljamo ti listu koju smo načinili nakon istraživanja sprovedenog među ženskom populacijom, sa rezultatima koje su prikupili psiholozi, seksolozi i fiziolozi. Odvoji par minuta i otkrij kako da ostaviš nezaboravan utisak na svaku damu.

Šta posebno uzbuđuje žene:

 1. Miris jagoda i krastavaca (!). Tokom istraživanja, otkriveno je da miris svežih jagoda i krastavaca ima veoma jak pozitivan efekat na seksualno uzbuđenje žena.
 2. Blago grickanje bradavica. Blago grickajte različita mesta na njenom telu – dlanove, vrhove prstiju, vrat. Čak i najintimnija mesta – ponekad ovakav dodir više uzbuđuje od dodira ruke ili jezika.
 3. Maženje unutrašnjeg dela ruku – ovde je koža posebno osetljiva.
 4. Lagana penetracija, santimetar po santimetar, sa neočekivanim pokretima – tako ona neće moći da predvidi tvoj sledeći pokret. Iznenađenja će je navesti da stenje od zadovoljstva i izoštriće njena čula.
 5. Često joj govori da je lepa i seksipilna.
 6. Nemoj se stideti da govoriš o tome što želiš. Bez odlaganja.
 7. Klasična poza tokom seksa. Žena može da te vidi, može da te gleda pravo u oči tokom seksa i ljubljenja. A to je zaista uzbudljivo.
 8. Tvoj veš. Prema ispitivanjima, bokserice su za žene najseksipilniji donji veš.
 9. Kada skloniš njen brushalter, definitivno ga skloni, nemoj ga ostaviti da visi na njenoj ruci, vratu, itd.
 10. Ako se tvoja ljubavnica stidi nekog dela svog tela, ima veću guzu, manje grudi, opušten stomačić, onda je baš to deo tela kom treba da posvetiš posebnu pažnju – poljupcima i komplimentima. Tako ćeš je opustiti, a opuštena žena je srećna i seksualno otvorena.

Čak i žene sa puno osećaja ponekad umeju da naprave “greške” u krevetu, koje im muškarci dugo ne mogu oprostiti. Čitaj dalje da bi saznala kako da ostaviš nezaboravan utisak na svog partnera, šta možeš da učiniš da bi ga impresionirala, a šta je bolje izbegavati da bi vaša veza ostala puna strasti.

U krevetu izbegavaj teme o svetskim problemima i “značenju života”.
U intimnoj situaciji ste, a ti imaš želju da pričaš o globalnom zagrevanju, poslovnim planovima za budućnost ili gorućim socijalnim temama? Nema sigurnijeg načina da uništiš strast. Kada se par nađe u krevetu, jedina relevantna tema za muškarca je seksualno uzbudljiva priča. U suprotnom, tvoj partner će u potpunosti izgubiti svaku želju za seksom sa tobom, a ti ćeš naći da imaš i više nego dovoljno vremena da razmišljaš o svim tim problemima.

Pričaj. Jer tvoj partner ne čita misli.
Važno je da nađeš način da rečima preneseš svoje želje u seksu. Žene su prečesto stidljive u krevetu i teško im je da kažu šta žele. Žene zato očekuju da će njihov partner sam po sebi razumeti šta je to što one žele. Ali nemoj očekivati da muškarac može razmišljati o tim stvarina na isti način kao i ti. Zato je važno da izraziš svoja očekivanja, ako želiš da te partner razume. Tvoj partner će sigurno biti zadovoljniji a vaš seks strasniji ako mu kažeš gde tačno želiš da te dodirne za najuzbudljiviji osećaj.

Budi aktivna.
Uopšteno, žene očekuju da muškarci načine prvi korak. Ako svu inicijativu ostaviš na njemu, može se desiti da muškarac izgubi interesovanje. Mnogi muškarci vole kada su žene inicijatori, posebno kada je reč o seksu. Postoji mnogo načina na koje možeš da uzbudiš i zavedeš muškarca. Koristi svoju maštu, preuzmi inicijativu i budi sigurna da nećeš biti razočarana.

Nemoj se praviti porno zvezdom.
Muškarci veoma brzo shvate šta je stvarno a šta nije. Tvom će partneru biti jasno ako se samo pretvaraš i to će umanjiti njegovo uzbuđenje. Naravno da možeš da isprobaš poze koje si gledala u nekom filmu za odrasle. Ali ako ti se tokom seksa učini dobrom idejom da uzdišeš kao porno zvezda, verovatno ćeš samo postideti tvog partnera a i komšije (posebno ako to obično ne radiš tokom seksa). Ostani opuštena i prirodna.

Nemoj odlagati seks.
Verovatno voliš osećaj da si željena i da te tvoj muškarac “skida” očima? Muškarci takođe vole taj osećaj, tvoj partner želi da zna da ti je privlačan i da ga želiš. Daj mu do znanja da želiš seks, nemoj ga ostaviti da nagađa. Vodi ljubav bez odlaganja!

Oralni seks.
Razmisli još jednom pre nego što kategorično odbiješ oralni seks. Mnogi muškarci bi se iznenadili da znaju da neke žene još smatraju oralni seks za perverziju. Otkrij zadovoljstvo koje oralni seks daje, jer verovatno ne postoji muškarac koji ne voli oralni seks. Ono što je najvažnije – velika većina muškaraca voli i da svoju partnerku zadovolji pružanjem oralnog seksa.

Ako si ipak odlučno protiv ovakvog vida zadovoljavanja – probaj da svoje mišljenje izraziš na diplomatski način.

Imaj na umu da tokom seksa, oba partnera preuzimaju odgovornost za pružanje zadovoljstva i da je potrebno dvoje da bi seksualni život bio strasan i uzbudljiv.